Alla olevasta linkistä näet la 31.8.19

Martinlaakso 50v- ohjelmamme. Tervetuloa

http://www.myyryork.news/index.php/tapahtumakalent...10.04.2018Vuoden malminkartanolainen 2016 kunniakirja myönnettiin teatterillemme asukasäänestyksen perusteella.


Iso kiitos!Sävellys: Timo Kollin - Sanoitus: Kaarina Kollin
Renki täyttyi iloisilla ihmisillä Ystävänpäivänä
Tapahtuman takana on yhteistyö, yhteinen käytännön tekeminen. Malminkartanon asukasyhdistys antoi tilan päivän tapahtumaan ja toteutus oli Lähiönäyttämön.
Asukastilan visuaalinen ilme ja perinteinen kahvikattaus; pikkuleipäpöytä ja ruusut maljakoissa, ihastutti. Kahvin tarjoilu pöytiin toi hyvän mielen. Osallistujat tunsivat olleensa odotettuja ja tervetulleita.
Puolivuotias Fiona toimi isänsä avustamana onnettarena lahjakorin arvonnassa. Ystävänpäivän tapahtumassa oli mukana alueen asukkaita kaikista ikäryhmistä.
Lähiönäyttämön näyttelijöiden esittämä; pian ensi-iltansa saavan yksinäytöksisen näytelmän ”Kaikki yhden hinnalla”, vakavammalta puolelta valittu, Eino Leinon runoon pohjautuva laulu ”Tulkaa kotiin”, loi osaltaan juhlan tunnelmaa ja tärkeyttä. – Näytelmä on aiheeltaan hyvin ajankohtainen ja elämänmakuinen, kertoo yhteisöteatteri Lähiönäyttämön ohjaaja Kaarina Kollin.
-Käsitys siitä, että omissa lähiöissä ei tapahdu tai ettei yhteinen tekeminen kiinnosta alueiden asukkaita, on murenemassa sitä mukaa, kun tapahtumien toteuttamiselle annetaan mahdollisuus. Malminkartanossakin on koko ajan kasvava joukko erilaisia toimijoita niin kulttuurin kuin urheilunkin osalta, iloitsee Ystävänpäivän visuaalisesta ilmeestä vastannut Kaarina. –Alueen asukkaat toivovat lisää yhteisiä tapahtumia ja kohtaamisia. Se oli vahva viesti tänäkin päivänä, hän toteaa.
Päivän teemana oli ystävyys ja sen merkitys. Tapahtumat edistävät tutustumista. Ystävänpäivänä Malminkartanossa tämä toteutui.

Päivi Liukkonen

Hyvää Uutta Vuotta!

Ensimmäinen vuosi Malminkartanolaisena yhteisöteatterina on takana ja paljon on ehtinyt tapahtumaan, sekä tehty.

Parhaiten tutustuminen onnistui tanssimalla yhdessä.

Aloitamme tulevan vuoden samalla energialla kuten ennenkin ja toivomme voivamme esitellä tulevat esitykset Malminkartanolaisten voimin toteutettuina.

Terveisin Kari Järvinen

Pj


Teatterimme lahjoitti muuttomme yhteydessä teatterikatsomomme Vantaan Näyttämölle.


katsomo1_22.jpg

Yhteisöteatterimme yli kolmekymmentä vuotta jatkunut kulttuurityö on tullut tiensä päähän Martinlaaksossa.

1970 luvulla rakennettu, kaupungin omalla tontilla sijaitseva nuorisotalo tarjosi teatterillemme pysyvän toimintatilan lähes kaksikymmentä vuotta ja mahdollisti täten kulttuuritarjonnan kehittämisen lasten, nuorten ja aikuisten parissa yhteistyökumppaniemme kanssa.

Uuden nuorisotilan valmistuttua kaikki toiminta siirrettiin uuten tilaan.

Nyt tuo oman aikakautensa arkkitehtuurin puhdas edustaja ja sisäilmaltaan terveeksi todettu talo on seissyt jo lähes kaksi vuotta tyhjänä.

Vantaan kaupunki tarjosi teatterillemme korvaavaa tilaa uudesta, Martilaakson koulun yhteydessä sijaitsevasta nuoriso ja asukastilasta. Neliöiden lisääntyessä tilan käyttöaste kasvoi myös muiden tilaa tarvitsevien osalta. Tilan päällekkäiskäyttö ja käyttövuorojen supistuminen, sekä pitkäjänteiseen työskentelyyn, kuten harjoitusrauhan ja tarpeiston säilytykseen vaadittavan tilan puute osottautui pian esteeksi toimintamme jatkamiselle.

Vetosimme kaupunkiin jo vuonna 2012 puoltolauseineen useilta eri tahoilta annettuna, vanhan nuorisotalon säilyttämisen puolesta ja sen käyttöönottoa alueen alueen yhteiseksi kulttuuritilaksi.

Pitkään jatkunut epävarmuus tilanteestamme, sekä tiedustelumme asiastamme on poikinut yksittäisiä vastauksia kaupungin eri instansseilta, missä toimintaamme on kiitelty ja pidetty tärkeänä, mutta asiamme virallisen käsittelyn ja vastauksen puuttumisen johdosta teimme oman ratkaisumme ja otimme yhteyttä naapurikaupunkiin, joka toivotti meidät välittömästi lämpimästi tervetulleeksi.

Työmme tulee jatkumaan samalla toimintamallilla,kuten Martinlaaksossa uusien kumppaniemme kanssa ja jätämme lopullisesti haikeat jäähyväiset talolle, joka on edelleen huomattavasti hyväkuntoisempi kuin monet paljon nuoremmat rakennukset.


.